вівторок, 31 травня 2022 22:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ситуація дуже складна" - Зеленський розповів про бої на Донбасі

"Ситуація дуже складна" - Зеленський розповів про бої на Донбасі
На українському Донбасі йдуть запеклі бої. Фото: Сергій Гайдай.

Наразі ситуація на Донбасі складна.

Однак, українські захисники зривають плани окупантів по захопленню українських території, сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 97-го дня повномасштабної війни.

Він повідомив, що Сіверськодонецьк, Лисичанськ, Курахове зараз в епіцентрі протистояння.

"Наші військові, розвідка, Нацгвардія та усі, хто залучений до оборони держави, поступово, але невідворотньо зривають плани окупантів. Фронтову ситуацію треба оцінювати комплексно. Не по одній ділянці, де найбільш жорстко і яка привертає найбільшу увагу", - наголосив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення Лимана показує план Росії взяти в кільце ЗСУ - розвідка Британії

За його словами, є успіхи на Херсонському напрямку та просування на Харківщині. Збройні Сили України стримують тиск окупантів в Запорізькій області, ключовий напрямок – Гуляйполе та Оріхове, попри значну перевагу окупантів в техніці та кількості.

Президент підписав указ про нагородження 215 учасників бойових дій, 17 із них – посмертно.

Президент Росії Володимир Путін наказав російським військовим вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. За його планом, першою необхідно захопити Луганщину до червня. З Донеччиною ситуація набагато складніша. Путін поставив мету захопити її до 1 липня.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, загрози того, що російські загарбники оточать Сіверськодонецьк на Луганщині, немає. Частина міста контролюється російськими терористами. Однак там залишаються українські захисники, які дають відсіч ворогу.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація дуже складна" - Зеленський розповів про бої на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі