пʼятниця, 28 червня 2024 13:49

Синоптикиня здивувала прогнозом на вихідні

Синоптикиня здивувала прогнозом на вихідні
Вдень очікується +28...33°С. Фото: pixabay.com

У вихідні в Україні буде спекотно.

А також переважно сухо - антициклон, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у соцмережах.

"Гаряче повітря провокуватиме підвищену пожежну небезпеку - обійдіться вже хоч раз без шашликів, а бур'ян не рвіть, він затримує трохи спеку. Дощі пройдуть лише на крайньому заході України. У Карпатах можливі сильні грозові зливи! Спека перейде на неділю та понеділок та навіть посилиться", - написала вона.

Вдень очікується +28...33°С, у південній частині +30...35°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на п'ятницю

Послаблення спеки ймовірне в західних областях у вівторок-середу, а також трохи у північній частині України. 1-2 липня температура повітря знизиться на кілька градусів.

"Пийте воду, одягайтеся на два розміри більше, пшикайте на себе з пульверизатора, не ходіть по сонцю довго. Міняйте частіше воду котикам, вичісуйте їм шерстку, тримайте в полі зору близьких старших людей, особливо тих, у кого проблеми з серцем та судинами. Пийте м'ятний лимонад, але не захоплюйтеся холодними напоями. Літо насправді чудове, не звертайте уваги на токсичних нещасних людей, нюхайте троянди, полежте на травичці і погладьте котиків", - додала Діденко.

Рекордна спека останніми днями спричинила сотні смертей, а також численні лісові пожежі у Європі та Азії. У Сполучених Штатах Америки також фіксують аномально високі температури.

Зараз ви читаєте новину «Синоптикиня здивувала прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі