четвер, 20 червня 2024 06:21

Синоптики засмутили прогнозом на четвер

Синоптики засмутили прогнозом на четвер
Вдень в Україні, крім заходу, короткочасні дощі, грози, в окремих районах центральних, південних та східних областей град та шквали 15-20 м/с. Фото: pixabay.com

20 червня низку областей України накриють дощі з грозами. В окремих районах центральних, південних та східних областей очікуються град і шквали.

Температура переважно сягатиме +28...33°С, повідомляє Укргідрометцентр

У четвер буде мінлива хмарність. Вночі у північних та більшості західних областей, вдень в Україні, окрім заходу, пройдуть короткочасні дощі. Вітер переважно південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Шквали подекуди сягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря вдень становитиме у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях +21...26°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні кардинально зміниться погода

На Київщині мінлива хмарність. Очікується короткочасний дощ із грозою. В окремих районах області - град. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, сягатиме швидкості до 7-12 м/с.

Температура повітря в Київській області становитиме +21...26°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть близько +22...24°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики засмутили прогнозом на четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі