середа, 19 червня 2024 11:40

В Україні кардинально зміниться погода

В Україні кардинально зміниться погода
Передають дощі з грозами та спад спеки. Фото: pixabay.com

20 червня в Україну завітає атмосферний фронт. Тому в західних, північних областях, місцями у центральній частині та ввечері на Харківщині пройдуть короткочасні дощі з грозами.

За фронтом у цих областях послабне спека, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Вдень очікується +22...27°С.

"Завтра в більшості областей України очікується сильний вітер переважно північно-західного напрямку, можливі штормові пориви до 15-20 метрів за секунду! Обережно! Завтра в столиці передбачається сильний північно-західний вітер! 21-22 червня спека втихомириться також на сході та півдні України, проте надалі літо повернеться із короткого відрядження і наведе лад спекою, короткими дощами, вишнями, кабачками, трояндами, білим льоном та батистом", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну завітає холодний атмосферний фронт

Південна частина та східні області ще належатимуть спекотній погоді, завтра вдень там буде +28...33°С.

У Києві у середу спека послабне до +22...24°С. Місцями пройдуть короткочасні дощі та прогримять грози.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «В Україні кардинально зміниться погода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі