пʼятниця, 24 травня 2024 06:10

Синоптики оновили прогноз на п'ятницю

Синоптики оновили прогноз на п'ятницю
На Київщині мінлива хмарність. Фото: pixabay.com

В Україні 24 травня у низці областей пройдуть короткочасні дощі.

Вдень в Криму та Приазов'ї подекуди сильні юудуть пориви вітру до 15-20 м/с, повідомляє Укргідрометцентр

У п'ятницю буде мінлива хмарність, температура вдень сягатиме до +21...26°С. На Правобережжі місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами. Вітер переважно східний, 7-12 м/с.

Температура повітря вдень на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині підніметься до +29°С. На високогір'ї Карпат буде +17...22°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де хлюпне, а де й лине" - синоптикиня дала прогноз до кінця тижня

На Київщині переважатиме мінлива хмарність. Опадів здебільшого не передбачається. В області вдень місцями прогнозують невеликий короткочасний дощ із грозою. Вітер східний, сягатиме швидкості 7-12 м/с.

Температура в Київській області становитиме у межах +21...26°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть +24...26°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики оновили прогноз на п'ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі