понеділок, 28 січня 2008 09:10

Сім"я Кеннеді підтримала Барака Обаму

Сенатор Едвард Кеннеді, молодший брат покійного президента США Джона Ф. Кеннеді, має намір підтримати кандидата в президенти США Барака Обаму, повідомляє в неділю AFP. Як повідомив агентству джерело у виборчому штабі Обами, Едвард Кенеді офіційно оголосить про свою підтримку цього кандидата в понеділок на виступі в Американському університеті (American University) у Вашингтоні. На заході, як очікується, буде присутня і дочка Джона Ф. Кеннеді – Керолайн.

Керолайн Кенеді вже публічно оголосила про свою підтримку Обами. У недільному номері газети The New York Times вийшла стаття Керолайн Кенеді, озаглавлена "A President Like my Father" ("Такий президент, як мій батько"), присвячена Обамі, в якій вона, зокрема, пише: "Іноді потрібен час, щоб усвідомити, що саме ця людина здатна примусити нас повірити в себе, уявити, що разом ми здатні творити великі справи".

Едвард Кеннеді – офіційний глава знаменитої родини політиків – за час передвиборної кампанії ще публічно не оголошував, якого кандидата від Демократичної партії, членом якої є він і більшість його родичів, він підтримає. Проте, за даними вашингтонського сайту Politico.com, 28 січня він не тільки повідомить про підтримку Обами, а й офіційно визнає, що не хотів би бачити кандидатом від Демократичної партії Хіларі Клінтон, пояснивши свої вподобання.

Підтримка з боку сім"ї Кенеді – найвпливішої на політичній арені США, відзначає AFP, значно збільшить шанси Обами на обрання кандидатом у президенти США від Демократичної партії. Зараз Обама, за даними загальнонаціональних опитувань громадської думки, на кілька відсотків відстає від іншого кандидата від Демократичної партії – сенатора Хіларі Клінтон, проте підтримка з боку сім"ї Кенеді, на думку політологів, допоможе зростанню його популярності.

На праймеріз у Південній Кароліні, що пройшли 26 січня, Обама переміг Клінтон з дворазовою перевагою. Більшість населення Південній Кароліні становлять афроамериканці, і перемогу Обами політологи прогнозували наперед. На старті передвиборної кампанії він виграв голосування в Айові. Клінтон отримала перемогу в Нью-Гемпширі, Мічигані і Неваді. Ключовим для обох кандидатів виявиться результат "супервівторка", коли 5 лютого внутріпартійні вибори пройдуть одразу в 22 штатах, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я Кеннеді підтримала Барака Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі