пʼятниця, 27 листопада 2015 08:00

Силовики укріплюються, Євромайдан стоїть (день 7)
13

 

27 листопада кількість учасників Євромайдану збільшується. До мітингувальників приєднуються студенти багатьох столичних вишів.

Керівництво деяких вишів чинить тиск на студентів та у різні способи перешкоджає їхній участі у масових акціях.

Тим часом силовики "укріплюють" адміністративні будівлі. До урядового кварталу прибули десятки автобусів і сотні силовиків.

 

"90% тих, хто вийшов на маніфестації, - це громадяни, які протягом трьох років підтримували політику президента й уряду на євроінтеграцію", - заявив Азаров.

Gazeta.ua зібрала для читачів фото з АКЦІЇ ЄВРОНЕМОВЛЯТ

Мітингувальники цього дня провели в центрі Києва акцію "Напиши листа донецькому султану", під час якої висловили свої побажання до Януковича на кількасотметровому білому полотні. Його розстелили прямо на землі, кожен охочий міг підписатися під загальними вимогами, головною з яких було підписання угоди про асоціацію з ЄС.

 

Після опівдня близько 15 тисяч студентів - представників 12 університетів - вирушили з Майдану на Банкову, аби передати звернення до президента.

 

"Ми, українські студенти, які вийшли на Євромайдани у багатьох містах України, розпочали страйки у своїх університетах, самоорганізувалися... І ми вимагаємо прислухатися до нашого голосу, оскільки молодь - майбутнє країни. Саме молодь житиме в цій країні та розвиватиме її, і ми вимагаємо не забирати в нас цих шансів та можливостей", - йдеться у зверненні.

До представників влади також намагалися дістатися опозиційні лідери. Кличко, Яценюк і Тягнибок ходили до Кабміну, щоб зустрітися з Азаровим, але їх не пустили.

 

На Майдані немає трибуни. Усі бажаючі виступають з підвищення зі Стели. Разом співають гімн та українські пісні.

 

Кремлівські канали перекручують інформацію про події на Євромайдані. У сюжеті "Россия-1" показали чоловіка, який нібито прийшов на мітинг за гроші. Як виявилося, чоловік таки був на проплаченій акції, але організована вона була на підтримку Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Силовики укріплюються, Євромайдан стоїть (день 7)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі