понеділок, 26 жовтня 2009 16:01

Сестра Фіделя Кастро працювала на ЦРУ

Сестра Фіделя Кастро працювала на ЦРУ

Молодша сестра колишнього кубинського лідера Фіделя Кастро Хуаніта впродовж декількох років співпрацювала з Центральним розвідувальним управлінням США. Таку заяву 76-річна Кастро зробила в ефірі іспаномовного американського телеканалу Univision Noticias 23.

Хуаніта Кастро, як і практично всі члени її сім"ї, підтримувала кубинську революцію 1959 року, проте їй не подобалися методи її брата з боротьби зі своїми опонентами. Також побоювання молодшої сестри колишнього кубинського лідера викликали комуністичні погляди Фіделя Кастро.

Згодом одна близька до сім"ї Кастро людина запропонував їй співробітничати з ЦРУ.

"Я була дещо приголомшена, але погодилася", - розповіла Хуаніта Кастро.

Співпраця сестри команданте Кастро з розвідкою США тривала з 1961 по 1964 рік. Які саме завдання виконувала для ЦРУ Хуаніта Кастро, не повідомляється. Відомо, що після революції жінка неодноразово переховувала противників комуністичного режиму на Кубі.

У 1964 році Кастро була вимушена залишити Кубу і поселитися в Майамі.

"Мої брати Фідель і Рауль створили величезну в"язницю, оточену водою", - заявила при приїзді до США.

Під час життя на Кубі Хуаніта Кастро також неодноразово висловлювала незгоду з політикою своїх братів. Після прибуття до США Хуаніта жодного разу не розмовляла ані з Фіделем, ані з РаулемКастро, який керує зараз Кубою.

Виступ Хуаніти Кастро на телебаченні був приурочений до виходу книги "Fidel у Raul, Mis Hermanos. La Historia Secreta" (Мої брати Фідель і Рауль. Секретна історія). Книга надійшла в продаж на території США в понеділок, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сестра Фіделя Кастро працювала на ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі