понеділок, 06 квітня 2009 12:43

Фідель не боїться діалогу з США

Фідель не боїться діалогу з США
"Немає необхідності повторювати, що Куба не боїться діалогу з США, - пише Фідель Кастро в черговому інтернет-листі. - Нам не потрібна конфронтація для того, щоб вижити. Ми існуємо саме тому, що віримо в наші ідеї і ніколи не боялися діалогу з супротивником".

"Ті, хто здатний серйозно аналізувати події, використовують неспростовний аргумент - заходи США проти Куби протягом майже півстоліття привели до повної поразки", - продовжує лідер кубинської революції.

"Наркотики сьогодні є однією з найбільш гострих проблем нашої півкулі і Європи. У боротьбі з наркоторгівлею і організованою злочинністю, яка стимулюється величезним ринком США, латиноамериканські країни втрачають майже десять тисяч осіб щороку - в два рази більше втрат США в Іраку".

"Цієї проблеми на Кубі, яка є сусідом США, не існує. У цій гострій темі і в питаннях боротьби з протизаконною еміграцією американська берегова охорона і кубинська сторона співпрацюють багато років", - відзначає Фідель.

Раніше делегація представників конгресу США на чолі з Барбарою Лі знаходилася на Кубі з робочим візитом. Пані Лі заявила, що повна відміна блокади Куби з боку США - питання, що вимагає серйозного і довгого опрацьовування. Конгрес США пом"якшив обмеження щодо поїздок на острів Свободи для кубинців, які проживають у США, і тих, у кого залишилися родичі на Кубі.

Крім того, в минулу суботу в американській пресі з"явилися повідомлення про те, що президент США Барак Обама може взагалі відмінити обмеження на поїздки в США для американців кубинського походження.

Економічна блокада Куби з боку США продовжується майже 50 років, за цей час більше 70% населення країни народилися в умовах американських санкцій, повідомляє Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фідель не боїться діалогу з США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі