понеділок, 30 березня 2009 12:53

Шестеро людей обчистили "Газпром" на 2 млрд

Шестеро людей обчистили "Газпром" на 2 млрд
Шість осіб в 2004-2006 роках обдурили "Газпром" на 2 млрд рублів, приховавши можливість прямого контракту з "Новатэком" і купуючи газ у посередника, повідомляється в постанові МВС.

Кримінальна справа була порушена в 2005 році за фактами розкрадання грошей у "Межрегионгаза", 100%-ной "дочки" "Газпрому". Все почалося 24 грудня 2004 року, коли були підписані договори між "Межрегионгазом" та "Новатэком" на постачання 1,5 млрд кубометрів газу в 2005 році (по 540 рублів за 1000 кубометрів). "Межрегионгазу" для виконання зобов"язань перед споживачами потрібно було ще 4,5 млрд кубометрів. Їх можна було поставити безпосередньо, але заступник гендиректора "Межрегионгаза" Ігор Дмитрієв та директор департаменту "Новатэка" Олександр Лядов (загинув в 2007 році), на думку слідчих, "приховали" це від своїх керівників.

Того ж дня "Межрегионгаз" підписав договори на 4,44 млрд кубометрів не з виробником, а з "Трастинвестгаз"(ТИГ) за ціною приблизно на 70% вище, ніж у "Новатэка". Через рік історія повторилася. Виручка ТИГ в 2005-2006 роках, за даними Росстату, склала 5,23 млрд рублів. Шкоду, нанесену "Газпрому", слідство оцінило в 2,03 млрд рублів, що "ускладнило (його) нормальну фінансово-господарську діяльність".

2 березня шістьом фігурантам справи заочно пред"явлені звинувачення. Окрім Дмитрієва та Лядова, це Галина Шеремет, Т. Гуляєва (колишні гендиректор і головний бухгалтер ТОВ "Трастинвестгаз", ТИГ), Дмитро Новіков (за даними "СПАРК-Интерфакса", гендиректор ТИГ), а також І. Катаєв ("який видавав себе за гендиректора" ТОВ "Инвестиционное агентство "Интеллект и право"), вказується в постанові.

Стосовно них застосовуються стаття 201.2 КК ("Зловживання повноваженнями з тяжкими наслідками", до 10 років в"язниці із забороною обіймати певні посади ще на п"ять років) і стаття 165.3, пункти "а" і "б" ("Майновий збиток організованою групою і в особливо великому розмірі", до п"яти років в"язниці).

За матеріалами Ведомости, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Шестеро людей обчистили "Газпром" на 2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі