четвер, 03 червня 2010 15:42

Шестеро чоловіків розпочали у Москві 520-денний "політ на Марс"

Шестеро чоловіків розпочали у Москві 520-денний "політ на Марс"

У Москві вдень 3 червня стартував експеримент "Марс-500", що імітує польоту на Червону планету і назад.

Для експерименту в корпусах Інституту медико-біологічних проблем (ІМБП) Російської академії наук змонтований "космічний корабель" з експериментальним, житловим і посадковим модулями, комори і оранжереєю.

"Політ" на Марс триватиме 520 діб: 250 днів "корабель" буде "летіти" до Червоної планети, 30 днів "знаходитися" на її орбіті (троє учасників експедиції в цей час зроблять "висадку" на особливий модуль, що імітує поверхню Марса) і 240 днів "повертатися" на Землю.

Весь цей час учасники експерименту зможуть спілкуватися із зовнішнім світом головним чином за допомогою електронної пошти, причому повідомлення будуть пересилатися з 40-хвилинної затримкою. Умови на "марсіанському кораблі" максимально наближені до космічного польоту.

Учасниками експерименту стали шість чоловік: росіяни Олексій Сітев (керівник експедиції), Сухроб Камолов (лікар) і Олександр Смоліевскій (космонавт-дослідник), француз Ромен Шарлі (бортінженер), італієць Дієго Урбіно і китаєць Ванг Юе (дослідники). Своїм позивним "марсонавти" вибрали "Кеплер".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Шестеро чоловіків розпочали у Москві 520-денний "політ на Марс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі