понеділок, 03 березня 2008 08:09

Сербських поліцейських у Косово замінять співробітники ООН

Замість поліцейських сербської національності, що звільняються, охороною правопорядку в Косово займуться співробітники поліції ООН.

"Сербські поліцейські тимчасово усунені з посад, але в них є можливість повернутися на роботу. Якщо вони не повернуться, тоді ці робочі місця займуть співробітники міжнародної поліції", - заявив керівник місії Євросоюзу в Приштині Пітер Фейт у інтерв"ю місцевому радіо.

Як повідомили представників агентства в прес-службі косовськой поліції, понад 500 поліцейських з числа етнічних сербів висловили небажання підкорятися албанському керівництву. Вони заявили, що готові продовжувати службу лише в тому випадку, якщо отримуватимуть накази від цивільної місії ООН в Косово. Проте етнічних сербів, що не визнали незалежність Косово, відмовилися виділити в окрему структуру.

Близько 260 осіб здали зброю і поліцейські значки. Керівники Головного штабу Косовськой поліцейської служби визнали, що заміна їх етнічними албанцями може викликати зростання насильства в краю.

Раніше представники косовськой поліції повідомляли про факти звільнення сербських поліцейських, проте відмовлялися визнавати це явище масовим, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Сербських поліцейських у Косово замінять співробітники ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі