пʼятниця, 10 жовтня 2008 15:16

Сербія вислала посла Македонії

Власті Сербії вислали з країни посла Македонії Олександра Василевського. Дипломатові рекомендували покинути Сербію після того, як Македонія визнала незалежність Косово, повідомляє AFP. За день до Македонії Косово визнала Чорногорія.

Відзначимо, що до осені 2008 року Косово як незалежна держава визнали в цілому близько п"ятдесяти країн, в числі яких США і більшість держав - членів Євросоюзу. Сербські власті вислали з країни послів всіх країн, що переглянули статус Косово. З цих же держав Сербія відкликала своїх дипломатів, повідомляє "Лента.ру".

У останні місяці після того, як значне число місць в парламенті і міністерських крісел дісталися прихильникам інтерграції Сербії з ЄС, в Бєлграді вирішили переглянути лінію поведінки країн, що визнали Косово. Кілька разів повідомлялося, що серби планують повернути послів на колишні місця.

Парламент Косово проголосив незалежність краю в лютому 2008 року. Із зміною статусу краю незгодні, окрім Сербії, ще декілька країн, включаючи Росію.

Зараз ви читаєте новину «Сербія вислала посла Македонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі