середа, 16 січня 2008 19:09

Сексуальна орієнтація залежить від групи крові

Група учених з Державного університету в Майноте (США) провела дослідження і з"ясувала, що на сексуальну орієнтацію може впливати група крові і резус-фактор.

Мета нового дослідження полягала в тому, щоб відшукати зв"язок між орієнтацією і чотирма характеристиками, які визначаються генетично: типом крові, резус-фактором, а також кольором очей і волосся.

В ході опиту, в якому взяли участь 7 тис. студентів із США і Канади, а також гомосексуалісти, було встановлено, що зв"язку між сексуальною орієнтацією і кольором очей і волосся не існує. А ось у випадку з групою крові і резус-фактором спостерігалися деякі закономірності.

Наприклад, велика частина людей традиційної орієнтації мала другу групу крові, тоді як у гомосексуалістів вона зустрічалася рідше, а у лесбіянок - частіше. Окрім цього, серед гомосексуалістів і лесбіянок набагато частіше зустрічалися люди з негативним резус-фактором, тоді як люди з традиційною орієнтацією мали позитивний резус-фактор.

Слід зазначити, що учені схильні вважати, що сексуальна орієнтація закладається у людини ще в утробі матері. Формування статі відбувається через 6-8 тижнів після зачаття плоду під впливом певної кількості чоловічих гормонів. З погляду генетики наявність спеціального гена в Х хромосомі відповідає за гомосексуалізм, і передається ця схильність по материнській лінії.

А дослідження німецьких учених показали, що у матерів, які зазнають сильного стресу в початковий період вагітності, збільшується вірогідність народження сина-гея в шість разів, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Сексуальна орієнтація залежить від групи крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі