понеділок, 14 січня 2008 11:34

Сценарист "Кримінального чтива" і володар "Оскара" арештований за підозрою в убивстві

У Сполучених Штатах поліція заарештувала за підозрою в убивстві відомого сценариста, володаря Оскара і автора сюжету для відомого фільму Квентіна Тарантіно "Кримінальне чтиво".

Роджер Евері був узятий під варту в неділю за звинуваченням у ненавмисному вбивстві й водінні автомобіля в нетверезому стані, пише The New York Times. Імовірно, сценарист став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, в якій одна людина загинула, а дружина самого Евері отримала поранення.

42-річний сценарист знаходився за кермом автомобіля і не впорався з управлінням. Аварія сталася в місті Охаї незабаром після півночі 13 січня, повідомив капітан поліції Росс Бонфігліо з округу Вентура в штаті Каліфорнія.

У автокатастрофі загинув 34-річний італієць Андреас Зіні, який, імовірно, був приятелем Евері. Лише за допомогою спеціальних інструментів пожежникам вдалося дістати Зіні з салону спотвореного автомобіля, проте через декілька годин італієць помер в окружному медичному центрі.

40-річна дружина Евері, Гретхен, була знайдена рятувальниками на дорозі. Імовірно, у момент аварії її викинуло з салону автомашини. Жінку госпіталізовано, її стан оцінюється як стабільний.

Відразу після аварії Евері було взято під варту, проте пізніше його відпустили під заставу в 50 тисяч доларів. У поліції додали, що їм не відомо, чи найняв сценарист адвоката.

Евері відомий, як лауреат премії "Оскар". У 1995 році разом з режисером Квентіном Тарантіно він став володарем престижної нагороди за фільм "Кримінальне чтиво". Тоді ж він шокував публіку своєю заявою, що він "дуже хоче писати", нагадує Reuters.

Успіх фільму "Кримінальне чтиво" спричинив виникнення холоду в стосунках між Тарантіно і Евері. Дотепер не вщухають спори, хто ж із них двох зробив більший внесок у створення картини. Так, журналістка Шерон Ваксман у книзі "Бунтарі на знімальному майданчику" стверджує, що Евері придумав лише деякі сцени фільму, які Тарантіно піддав доопрацьовуванню.

Принаймні надалі Тарантіно безумовно досяг більшого успіху на ниві творчості. Поки режисер знімав власні оригінальні фільми, Евері всього лише переписував чужі твори, допрацьовував їх під потреби кінематографа.

Крім іншого, Евері був одним із сценаристів недавно знятого фільму "Беовульф".

Разом із дружиною Евері живе в містечку Охаї, в якому проживає чимало голлівудських зірок, що й привертає туристів. Охаї розташований у двадцяти з невеличким кілометрах на північ від Вентури і в 130 кілометрах на північний захід від Лос-Анджелеса, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Сценарист "Кримінального чтива" і володар "Оскара" арештований за підозрою в убивстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі