четвер, 19 травня 2016 06:43

СБУ викрила двох хмельниччан, які воювали у ЛНР та ДНР

СБУ викрила двох хмельниччан, які воювали у ЛНР та ДНР
Фото: Із відкритих джерел

Співробітники СБУ викрили двох жителів Хмельницької області, які воюють на боці ЛНР і ДНР, передає прес-служба УСБУ у Хмельницькій області.

"Їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 ККУ (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності)", - йдеться у повідомленні.

У липні 2015 року 34-річна мешканка Кам'янця-Подільського (мати двох неповнолітніх дітей) виїхала до Росії. Звідти прибула на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донецької області, де добровільно вступила до терористичної організації ДНР.

Пізніше жінка під позивним "Пантера" воювала у складі батальйону "Первой отдельной Славянской мотострелковой бригады" проти бійців АТО.

За виконання бойового завдання кам'янчанка наказом Стрєлкова (Гіркіна) була нагороджена срібною медаллю "За боевые заслуги Новороссии".

Ще один мешканець міста Кам'янець-Подільський із травня 2014 року брав участь у збройному протистоянні на боці ЛНР-ДНР як стрілок-розвідник. Згодом став командиром взводу.

Чоловік збирав і передавав незаконним бандугрупованням розвіддані про дислокацію підрозділів українських військових формувань поблизу лінії зіткнення для подальших артилерійських обстрілів. Керував взводом і навчав бійців.

СБУ підтверджує його участь у бойових операціях проти Збройних сил України поблизу Алчевська, Широкіного, Саханки та Безіменного.

Наразі триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійські бойовики у Мінську пояснили причини затримання представника ООН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила двох хмельниччан, які воювали у ЛНР та ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі