четвер, 07 вересня 2023 14:48

СБУ спіймала ворожих агітаторів
6

Затримали пропагандистів
Фото: СБУ
Затримали пропагандистів
Затримали пропагандистів
Затримали пропагандистів
Затримали пропагандистів

Ворожих агітаторів викрили у Києві, Запорізькій та Закарпатській областях.

У Києві арештували так званого "виконавчого секретаря руху пацифістів", передає Служба безпеки України.

Він закликав ухилятися від мобілізації. Також розсилав іноземним дипломатам видумані довідки про війну в Україні. Дискредитував у них Сили безпеки та оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" одразу сімох російських агентів

У Запоріжжі викрили місцевого ІТ-фахівця, який публічно закликав мешканців регіону підняти російський прапор над Хортицею.

"Для розповсюдження ворожої агітації фігурант використовував один з прокремлівських Telegram-каналів із загальною "аудиторією" понад 10 тис. користувачів", – йдеться у повідомленні.

На Закарпатті задокументували злочини настоятеля одного із храмів Хустської єпархії Російської церкви в Україні. Він у соцмережі публікував матеріали, в яких ображав релігійні почуття вірян інших конфесій. Викладав зображення із забороненою символікою комуністичного режиму.

Зловмисникам загрожує до п'яти років тюрми.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «СБУ спіймала ворожих агітаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі