середа, 16 лютого 2022 14:44

СБУ попередила про російських провокаторів у Львівській області

Служба безпеки у Львівській області попередила про російських провокаторів, які можуть прибувати до регіону, щоб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні.

Найманці можуть приїжджати з Росії, Білорусі, окупованих територій Донбасу та з Криму. Про це йдеться в листі першого заступника начальника управління СБУ у Львівській області Леоніда Янківського, який опублікувало видання Leopolis.news.

Російськомовні чоловіки спортивної тілобудови 20-50 років можуть прибувати на Львівщину на короткотривалий період і поселятися в квартирах, які орендують особисто або через підставних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готувала провокації проти власного населення, щоб звинуватити Україну

"Управління фіксує факти дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, що зумовлено проявами гібридної війни в інформаційному просторі, а також прибуттям на територію регіону осіб з-поміж вихідців із території Донецької, Луганської областей та АР Крим, з РФ і Білорусі, для провокацій, що можуть бути використані для розхитування ситуації в Україні країною-агресором", - ідеться в листі.

Автор: leopolis.news
  СБУ попередила, що на Львівщину прибувають «тітушки» для провокацій
СБУ попередила, що на Львівщину прибувають «тітушки» для провокацій

У зв'язку з цим спецслужба звернулася до рієлторів, керівників ОСББ, готелів і хостелів Львівської області з проханням посприяти у виявленні підозрілих осіб.

"Спецслужба на Львівщині спільно із представниками влади, правоохоронними та безпековими органами реагує на всі спроби дестабілізації. Ми постійно моніторимо події та аналізуємо ситуацію в регіоні", - ідеться в повідомленні СБУ у Львівській області.

У Києві затримали агітатора, який на замовлення кураторів з РФ поширював фейки та організовував акції протесту.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання підозрюваного. Виявили листування з представниками іноземних інформаційних агентств, сценарії масових акцій, гасла виступів, звіти про виконану роботу, банківські карти, перерахування грошей з іноземних банків.

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді. Триває досудове розслідування. Встановлюють спільників та інші епізоди злочинної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «СБУ попередила про російських провокаторів у Львівській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі