вівторок, 05 лютого 2008 16:08

Саркозі представив потяг, який схожий на літак (ФОТО)

Французька компанія Alstom представила новий високошвидкісний електровоз.

Представники компанії говорять, що новий поїзд, який називається AGV, зможе розігнатися до 360 км/год за допомогою моторів, встановлених під кожним вагоном.

На презентації AGV в дослідницькому центрі компанії Alstom, розташованому в місті Ла-рошель, був присутній президент Франції Ніколя Саркозі.

У квітні 2007 року такий багатомоторний склад встановив рекорд зі швидкості руху по стандартній залізничній колії - 574,8 км/год.

Його називають спадкоємцем TGV - попереднього покоління поїздів, що їздять зараз залізницями Франції зі швидкістю, що досягає 320 км/год. На поїздах TGV мотори встановлені тільки в носовій і хвостовій частинах.

У Alstom новий транспортний засіб порівнюють з найбільшим у світі пасажирським літаком Airbus A380 за тією кількістю інновацій, яка використовувалася при його створенні.

Двигуни "наземного лайнера" володіють вищими, в порівнянні з попередником, ККД, а вдосконалена конструкція вагонів дозволяє перевозити більше пасажирів.

У компанії переконують, що технічний догляд їх новинки обходитиметься навіть дешевше, ніж обслуговування TGV.

Італійська компанія-перевізник вже купила 25 таких поїздів, на яких можна буде промчати з вітерцем по Апеннінському півострову в 2011 році. Спершу, швидкість їх складатиме 300 км/год, повідомляє BBC.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Саркозі представив потяг, який схожий на літак (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі