пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:32

Саркозі не пошле своїх солдатів до Афганістану

Саркозі не пошле своїх солдатів до Афганістану

Франція збереже свою військову присутність в Афганістані, але більше не пошле в цю країну жодного солдату. Про це в інтерв"ю газеті Le Figaro, яке буде опубліковано 15 жовтня, заявив президент Франції Ніколя Саркозі.

"Чи маємо ми залишатися в Афганістані? Я скажу так. Залишатися, щоб перемогти. Не проти Афганістану, а за Афганістан. Але Франція більше не пошле туди жодного солдата", - цитує заяву французького лідера агентство France Presse.

На думку Саркозі, для перемоги над рухом "Талібан" в Афганістані необхідно підключати більше афганських військових. "Вони будуть найбільш ефективні, оскільки це їхня країна. Але ми повинні більше допомагати їм у фінансовому плані, щоб запобігти їхньому переходу на сторону талібів", - заявив президент.

В даний час у складі військового контингенту НАТО в Афганістані служать 2900 французьких солдатів, які беруть участь в операціях проти талібів і займаються підготовкою афганських служб безпеки.

Минулої середи Велика Британія оголосила про те, що направляє до Афганістану додаткові 500 військовослужбовців. Крім того, запит від НАТО про збільшення військового контингенту в Афганістані отримав президент США Барак Обама. Як заявив в інтерв"ю AFP представник командування НАТО, для підтримки порядку в бунтівних провінціях тільки на півдні Афганістану необхідно додатково рекрутувати 10-15 тисяч військових, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі не пошле своїх солдатів до Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі