середа, 23 вересня 2009 13:27

Обама не послухався порад командувача НАТО в Афганістані

Обама не послухався порад командувача НАТО в Афганістані

Президент США Барак Обама відклав рішення про направлення додаткових військ до Афганістану. За словами представників адміністрації, причиною тому стали сумніви в законності виборів та уряду країни.

Раніше повідомлялося, що США мають намір збільшити чисельність своїх військових в Афганістані на 30-40 тисяч осіб. Також стало відомо про доповідь, яку головнокомандуючий силами НАТО в Афганістані Стенлі Маккрісталл направив міністрові оборони США Роберту Гейтсу. У документі серед іншого йдеться про "ймовірність того, що перемога над бойовиками не буде взята".

Тепер чиновники в Білому домі говорять, що буде проведений ретельний аналіз, покликаний з"ясувати, чи ефективна ще військова стратегія, яка застосовується вже шість місяців. Ключовими питаннями аналізу будуть афганські вибори і їхній вплив на громадську думку. У Білому домі говорять, що навіть краща стратегія боротьби з повстанським рухом, направлена на те, щоб схилити до себе жителів Афганістану і вивести з гри Талібан, "не спрацює" без законного діючого уряду.

Джерела в Пентагоні вважають зацикленість Обами на легітимності афганського уряду слабким виправданням відмови від направлення нових військ в країну. Вони підкреслюють, що першорядним завданням повинна бути перемога над Талібаном.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Обама не послухався порад командувача НАТО в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі