четвер, 28 липня 2022 14:57

Шалена спека й дощі з грозами: оновили прогноз погоди на завтра

29 липня в Україні переважатиме суха сонячна погода, лише вдень у Чернівецькій, Івано-Франківській та ввечері на Вінниччині можливий короткочасний дощ із грозою.

Спека зачепить частину центральних областей та південний захід країни, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Південна частина Європи простелила спекотний рушник до наших Херсонщини, Запоріжжя, Приазов'я, Криму. Скрізь – висока температура повітря. У південній частині України частина цього спекотного орнаменту буде ніжнішою, потрапить у межі +30...33 градусів", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни сьогодні накриють дощі: де пройдуть грози

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Південна частина Європи простелила спекотний рушник до українських областей
Південна частина Європи простелила спекотний рушник до українських областей

На решті території протягом дня температура повітря становитиме +25...29°С.

У Києві п'ятниця буде сонячна, без опадів. Вночі в столиці +17°С, а завтра вдень повітря прогріється до +28°С. Температура води у Дніпрі, в навколишніх водоймах зараз коливається в межах +22...24°С.

"Для купання – добре, але уважно дивіться, чи можна купатися в певних місцях, чи нема заборон. Береженого Бог береже, не додавайте зайвого клопоту рятувальникам та відповідним нашим службам. У них й так роботи вистачає. Літо триває, погода найближчим часом, на щастя, – без особливих форс-мажорів, стежимо разом за синоптичною ситуацією і допомагаємо нашим захисникам і нашій країні", – додала синоптикиня.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Шалена спека й дощі з грозами: оновили прогноз погоди на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі