неділя, 07 лютого 2021 12:17

З хворими вже не справляються: ще одна країна посилила карантин

З хворими вже не справляються: ще одна країна посилила карантин
Ситуація з коронавірусом погіршується: Греція посилила карантин. Фото: iz.ru

Греція посилила карантинні обмеження, щоб зупинити поширення COVID-19 після сплеску інфекцій в останні дні. Нові правила почали діяти з суботи 6 лютого і до 15 лютого.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Епідеміологічна картина погіршується. Ми перебуваємо в ситуації, яка може вийти з-під контролю в геометричній прогресії", - заявила Вана Папаевангелу, член комітету експертів з інфекційних захворювань.

Відтепер у "червоних зонах" влада на 3 години подовжила нічну комендантську годину у вихідні дні. Це означає, що в Афінах, де проживає близько половини населення країни, комендантська година на вихідних тепер починається о 18:00 замість 21:00.

Заповнюваність відділень інтенсивної терапії хворими на коронавірус в лікарнях Афін зросла до 63% від 61% минулого тижня.

Нові інфекції виявляють в основному у віковій групі від 25 до 44 років, що означає, що ми спостерігаємо внутрішньосімейну дисперсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, у яку зону потрапляє Київ під час адаптивного карантину

Магазини в районах з високим рівнем зараження знову закрилися. Крім жорсткої комендантської години, влада заборонила відкривати овочеві ринки у вихідні дні.

У Грузії проходять акції проти жорсткого карантину в країні. Учасники протестів вимагають пом'якшення обмежень і відкриття економіки.

Основна акція відбулася біля будівлі парламенту в Тбілісі. Брали участь власники фітнес-центрів, актори, музиканти, аніматори.

Зараз ви читаєте новину «З хворими вже не справляються: ще одна країна посилила карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі