субота, 06 лютого 2021 17:30

У Грузії протестують проти карантинних обмежень

У Грузії протестують проти карантинних обмежень
У Тбілісі інструктори із зимових видів спорту принесли до парламенту лижі. Фото: ekhokavkaza.com

У Грузії проходять акції проти жорсткого карантину в країні. Учасники протестів вимагають пом'якшення обмежень і відкриття економіки.

Основна акція відбулася біля будівлі парламенту в Тбілісі. Брали участь власники фітнес-центрів, актори, музиканти, аніматори. Протест організувала ініціативна група з гірських гідів, інструкторів по зимовим видам спорту і представників інших професій, які залишилися без доходів після початку пандемії, повідомляє "Ехо Кавказу".

У багатьох були плакати з гаслом "Регуляції = голод". Значна частина протестувальників мають намір відновлювати діяльність, незважаючи на обмеження.

Раніше до 200 їдалень хотіли відкритися самовільно. Переглянули плани після рішення уряду дозволити їм з 15 лютого працювати у будні дні, але приймати відвідувачів тільки на вулиці.

В рамках пом'якшення карантину з 1 лютого у Грузії зняли заборону на регулярне авіасполучення. Також відновили роботу великі торгові центри та магазини. У частині міст працює громадський транспорт і школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія перемогла Росію в суді

З 1 лютого Грузія повністю скасувала обмеження на міжнародне авіасполучення. У країні також оновили правила в'їзду для туристів. Відтепер кожен мандрівник повинен пред'явити тест на коронавірус з негативним результатом.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії протестують проти карантинних обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі