вівторок, 05 травня 2020 20:23

Розповіли, які галузі економіки найбільше постраждають від карантину

Розповіли, які галузі економіки найбільше постраждають від карантину
Володимир Дубровський: Покоління, які зросли в умовах миру та безпеки, уперше стикнулися зі смертельною загрозою. Фото: Тарас Подолян

Туризм, рекреація, транспорт, готельний бізнес, харчування, розваги постраждають від кризи найбільше.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить економіст Володимир Дубровський.

"Сильно потерпає дрібний бізнес. Він може не пережити кризу. Є сфери, залежні від мобільності людей. Багато промислових підприємств не можуть організувати доставку робітників. Найменше зачепить постіндустріальні галузі, які працюють віддалено. Сектор ІТ, наприклад", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без МВФ доведеться позичати гроші у Росії, це – шлях до громадянської війни

Які будуть глобальні економічні наслідки пандемії ніхто не знає, каже він.

"Відомі моделі не працюють. Накладаються політичні, економічні, соціальні кризи. Величезна - панує у суспільній свідомості. Вона так само впливає на економіку. Покоління, які зросли в умовах миру та безпеки, уперше стикнулися зі смертельною загрозою. Настрахані люди надали урядам своїх країн непритаманні для демократії повноваження. Влада отримала право обмежувати свободу, втручатися в особисте життя громадян. Це може призвести до встановлення напівдиктаторських режимів на хвилі популізму", - додає економіст.

Повне інтерв'ю з Володимиром Дубровським читайте у журналі "Країна" від 30 квітня.

Новий "Антикризовий бюджет" передбачає падіння економіки на 3,9% проти раніше планованого зростання на 3,7%, середньорічний курс гривні - 29,5 за долар, а не 27.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, які галузі економіки найбільше постраждають від карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі