понеділок, 07 вересня 2009 13:25

Росія взяла "срібло" по падінню ВВП

Росія взяла "срібло" по падінню ВВП

Економіка Росії зайняла друге місце в рейтингу країн, які найбільше постраждали від економічної кризи. До такого висновку прийшли в німецькому DekaBank, порівнявши максимальне квартальне зростання ВВП в 30 країнах світу до настання рецесії з максимальним квартальним падінням під час рецесії, пише газета Welt.

У Росії даний показник опинився на рівні 11 відсотків. Гірше справи йдуть тільки у Туреччини, де ВВП знизився на 14,2 відсотка. У п"ятірку лідерів рейтингу також потрапили Сінгапур (9,9 відсотка), Мексика (8,8 відсотка) і Японія (8,3 відсотка).

Дослідження показало, що найбільше від кризи постраждали ті, що розвиваються, а не розвинені країни. Проте, і у великих розвинених економіках обвал був значним. Так, Німеччина зайняла восьме місце з показником 6,9 відсотка, а Італія - десяте (6,5 відсотка). Найбільша економіка світу - США - зайняла 20 місце (3,9 відсотка).

Варто відзначити, що у двох країн під час кризи ВВП не тільки знижується, але і росте. Так, у Польщі цей показник за час кризи збільшився на 2,2 відсотка, а у Індії - 7,6 відсотка.

Раніше повідомлялося, що багато країн світу в середині 2009 року поступово почали виходити з рецесії. Зокрема, невелике економічне зростання намітилося в Німеччині та у Франції. У Росії в другому кварталі 2009 року ВВП виріс в порівнянні з першими трьома місяцями на 7,5 відсотка. Дана статистика дозволяє інвесторам сподіватися на те, що "дно" кризи вже позаду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія взяла "срібло" по падінню ВВП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі