четвер, 17 листопада 2022 22:04

Росія офіційними і неофіційними каналами пропонує Україні переговори – Арахамія

Росія офіційними і неофіційними каналами пропонує Україні переговори – Арахамія
Голова української переговорної групи з РФ Давид Арахамія заявив, що Росія всіляко намагається посадити Україну за стіл переговорів. Фото: facebook.com/david.braun.50951

Росія всіляко намагається посадити Україну за стіл переговорів.

Пропозиці надходять і офіційними, і неофіційними каналами. Про це розповів голова української переговорної групи з РФ Давид Арахамія, передає Радіо НВ.

"Є пропозиції. Надходять вони і офіційними, і неофіційними каналами. Меседж досить абстрактний: "Давайте сядемо за стіл безумовних перемовин". У березні було багато умов – малювали "денацифікації" і таке інше", – розповів Арахамія.

За його словами, ситуація змінилася, завдяки зусиллям Збройних сил України упродовж майже дев'яти місяців війни.

"Ситуація трошки змінилася і тепер у нас є умови, коли ми будемо сідати за стіл", – додав Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що спонукає Росію до переговорів з Україною – у ГУР озвучили

Також він відповів на шантаж речника російського президента РФ Дмитра Пєскова. Мовляв, відсутність світла і тепла в багатьох районах України – це наслідки дій київської влади, яка, зокрема, відмовляється від переговорів.

"Це шантаж. Вони дійсно намагаються таким чином нас примусити до якихось дуже дивних перемовин. Їм потрібна просто якась тактична пауза для того, щоб перезарядитися, провести перегрупування", – пояснив Арахамія.

Відсутність світла і тепла в багатьох районах України – це наслідки дій української влади, яка відмовляється від переговорів. З такою заявою виступив 17 листопада речник президента РФ Дмитро Пєсков. Він також заявив, що ракетні удари завдаються по об'єктах інфраструктури України, які нібито "прямо або побічно мають відношення до її військового потенціалу".

Президент України Володимир Зеленський отримував сигнали від лідерів держав, що президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін хоче переговорів. Такі "сигнали" надходили до звільнення від російських окупантів Херсона. Про це Зеленський сказав у середу, 16 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Росія офіційними і неофіційними каналами пропонує Україні переговори – Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі