пʼятниця, 03 серпня 2007 09:08

Росіянин виграв конкурс фігур з піску (ФОТО)

 
Громадянин Росії виграв європейський конкурс, по створенню фігур з піску, що завершився в Іспанії.

У змаганні, що проходило вчетверте у місті Вінарос на середземноморському узбережжі Іспанії (Автономія Валенсії), взяли участь п"ятеро кращих скульпторів з Іспанії, Великої Британії, Росії, Голландії і Литви.

 

Учасники трудилися над своїми творами чотири дні – з 24 по 28 липня, використавши в цілому близько 19 тонн піску.

У результаті було оголошено двох переможців змагання. На думку глядачів, переміг російський учасник конкурсу Ілля Шанін, що створив з піску фігуру капітана Джека Горобця з "Піратів Карибського моря", а судді віддали перевагу іспанському учасникові Аарону Хіменесу, який відтворив з піску фігуру гігантської мавпи.

Призовий фонд, який становив півтори тисячі євро, був розділений порівну між обома переможцями змагання.

Тим часом у Германії на березі Кемнадського озера у місті Бохума зараз проходить інший фестиваль піщаних скульптур - Рурський. На ньому представлено 11 величезних фігур, зроблених з піску, побачити які можна з 31 липня і по 9 вересня. Створенням найбільшої скульптури під назвою "Міф Одіссея" заввишки 10 метрів займалися 12 художників з 4 країн. На її створення пішло 300 тонн піску, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росіянин виграв конкурс фігур з піску (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі