четвер, 10 березня 2022 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни вбили більше цивільних українців, ніж військових" - Резніков

"Росіяни вбили більше цивільних українців, ніж військових" - Резніков
Окупанти вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей, говорить Олексій Резніков. Фото: "Лівий берег"

Опір російському вторгненню триває вже два тижні - ніхто у світі не вірив, що ми протримаємося так довго. Окупанти розпочали терористичну війну, але кожен російський терорист відповість за вчинені проти людства злочини. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у зверненні на Facebook.

"Наш опір російській інтервенції триває вже два тижні. Ніхто у світі не вірив, що ми вистоїмо. Тим більше – що ми протримаємось так довго. А ми не просто тримаємось. Ми вже переходимо до контратак. Плани ворога зламані. Весь світ це бачить і намагається осягнути зміни. Щиро дякую усім нашим захисникам і захисницям. Усім учасникам народного спротиву. Медикам, рятувальникам, волонтерам. Разом – ми сила, яку не здолати", - говорить Резніков.

Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну, наголошує міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зупинка для Путіна - це поразка" - чи продовжуватиме Росія напад

"Вони поводяться як злочинці і боягузи. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей. Станом на 10 березня російські інтервенти вбили більше цивільних українських громадян, ніж загинуло в бою наших військових з усіх структур сектору оборони. Я хочу, щоб це почули не тільки в Україні. А в усьому світі. Кремль бомбить школи, лікарні і пологові будинки. Москва нікого не захищає. Вона знищує. Вони не здатні воювати з нашою армією, гвардією, теробороною. Тому атакують найбільш незахищених", - додає Резніков.

Ми помстимося за кожного українця, каже міністр.

"Кожен російський терорист відповість за вчинені проти людства злочини! Списки учасників інтервенції та їх пособників у нас є, і вони будуть надані всім відповідним інституціям. Ніхто не залишиться безкарним за всі жахи і зло, що вони принесли Україні і світові. Зараз керівництво держави працює над тим, щоб зберегти життя наших людей. Пріоритетом є організація гуманітарних коридорів для евакуації громадян з міст, що піддаються найбільшим атакам. Насамперед, це Маріуполь, міста на Сумщині, Харківщині, деякі передмістя Києва. А також доставка гуманітарних вантажів. Робиться усе можливе, зважаючи, що росіяни не тримають слово. Ми цілодобово працюємо над посиленням нашої армії", - наголошує Резніков.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни вбили більше цивільних українців, ніж військових" - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі