четвер, 10 березня 2022 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зупинка для Путіна - це поразка" - чи продовжуватиме Росія напад

"Зупинка для Путіна - це поразка" - чи продовжуватиме Росія напад
"Війна завершиться тоді, коли ми повернемо свої території", - говорить Віктор Кононенко. Фото: bigkyiv

Для Росії будь-яка зупинка - це поразка. Якщо ворога не зупинити та не повернути всі свої території, це лише питання часу, коли росіяни знову нападатимуть. Про це Gazeta.ua розказав Віктор Кононенко, депутат Київради, колишній заступник голови Служби безпеки України.

"Оптимістичний сценарій для України - це перемога. Щоб цього досягнути потрібно трохи людського резерву та багато зброї. В першу чергу, високоточної, протитанкової, протиповітряної. Ми тоді їх покрошимо, як робимо і зараз. Час, коли це станеться, спрогнозувати ніхто не може. Я був би невігласом, якби казав, що ми закінчимо за місяць чи за тиждень. Є купа факторів, які треба враховувати. За тиждень війна точно не закінчиться. Треба воювати - це єдине, чим можемо досягти перемоги", - каже Кононенко.

Війна точиться щоденно з моменту захоплення Криму, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переговори із Росією потрібні Україні для кількох цілей" - дипломат

"У нас поступово анексують території - з початку Крим, потім Донбас, зараз ще частину територій. Якщо ворога не зупинити, це питання часу, коли він перегрупується. Зараз зупинка для Путіна - це поразка. Він думав завоювати нас за три доби, пройтись парадом по Хрещатику. А йому дали по носу. Тому будь-який відкат - це свідчення того, що він програв. Тобто ми маємо очікувати, що він нападе знову. Війна завершиться тоді, коли ми повернемо свої території", - говорить Кононенко.

Якщо війна буде окопна, як була із 2016 по 2022 на Донбасі, це не змінює її суті, додає експерт.

"Ми маємо відвоювати всі свої території. Зможемо заспокоїтися тільки після смерті Путіна. І тоді, коли матимемо потужну армію із високоточним озброєнням. Зможемо заспокоїтися, коли наші ракети долітатимуть до Москви", - каже Кононенко.

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Зараз ви читаєте новину «"Зупинка для Путіна - це поразка" - чи продовжуватиме Росія напад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі