пʼятниця, 02 серпня 2024 06:20

Росіяни поширили "вкид" про пропалестинський мітинг у центрі Києва

Росіяни поширили "вкид" про пропалестинський мітинг у центрі Києва
Росіяни поширюють фейк про мітинг на підтримку Палестини. Фото: pixabay.com

Російські пропагандисти поширили інформацію про нібито мітинг на підтримку Палестини в центрі Києва.

Вона не відповідає дійсності, повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони. Це - фейк.

"Новина про акцію протесту на Софійській площі була проілюстрована відповідним відеозаписом. Приводом для мітингу, за інформацією пропагандистів, начебто стало вбивство в Ірані очільника політбюро ХАМАС Ісмаїла Ганії", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Ірану наказав вдарити по Ізраїлю

Водночас деякі ресурси наголошували, що в Україні заборонені будь-які масові акції під час дії воєнного стану.

"Центр верифікував цю інформацію та з'ясував, що вона не відповідає дійсності. Відеозапис, який мав підтвердити новину, зроблений ще у 2021 році на пропалестинській акції, серед кураторів якої були й проросійські організації. Мета таких вкидів росіян - дискредитація України та провокування в нашій державі міжетнічних і міжконфесійних конфліктів", - наголошують у ЦПД.

У Тегерані вбили лідера радикального палестинського руху ХАМАС. Ісмаїл Ганія та один із його охоронців були вбиті в результаті обстрілу їхньої резиденції в столиці Ірану, повідомляє Mehr із посиланням на заяву Корпусу вартових ісламської революції.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни поширили "вкид" про пропалестинський мітинг у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі