понеділок, 15 квітня 2024 06:22

Росіяни почали нову хвилю пограбування окупованих територій - ЦНС

Росіяни почали нову хвилю пограбування окупованих територій - ЦНС
Російські загарбники грабують окуповані території. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Росіяни проводять чергову хвилю "аудиту" промислових підприємств на тимчасово окупованих територій Донеччини.

Фактично окупанти складають перелік обладнання, яке ще не розграбоване та має цінність, а вже потім під виглядом металобрухту його відправлятимуть у Росію, щоб використовувати надалі у своїх цілях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Там наголошують, що грабіж відбувається підрядниками-колаборантами під наглядом військових РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін збирається повністю заборонити українські книги на ТОТ

"Окупаційна влада на ТОТ спочатку провела так звану "націоналізацію" усіх українських підприємств. Це дало можливість, так би мовити "законно" розпоряджатися їхнім майном. Здебільшого з заводів вивозять нібито лом і відправляють до РФ через порт у Бердянську", - йдеться у повідомленні.

В українському підпіллі зазначають, що російські загарбники своїми злочинними діями відкотили розвиток окупованих регіонів на багато років назад.

"Сьогодні особливо окупована Донеччина нагадує часи СРСР кінця 80-х – розруха, безробіття, брак ліків та продуктів", - додають у ЦНС.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України використовують працю осіб з обмеженими фізичними можливостями, як рабську. Людей експлуатують навіть у вихідні, повідомляє Центр національного спротиву.

Наголошують, що негайною необхідністю є втручання міжнародних громадських організацій та гуманітарних агентств для захисту прав людей з інвалідністю на тимчасово окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни почали нову хвилю пограбування окупованих територій - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі