четвер, 09 листопада 2023 08:26

Росіяни мобілізують чоловіків на тимчасово окупованих територіях - ЦНС

Росіяни мобілізують чоловіків на тимчасово окупованих територіях - ЦНС
На тимчасово окупованих українських територіях загарбники проводять приховану мобілізацію. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

На тимчасово окупованих територіях півдня України росіяни проводять приховану мобілізацію чоловіків.

Для цього загарбники спочатку змушують місцевих жителів отримувати паспорти РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Загарбники влаштували систему таким чином, що без російського паспорта неможливо обійтися. Власникам українських паспортів регулярно погрожують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіку РФ хочуть перевести на військові рейки - ISW

"Для початку ворог створює систему, коли життя без отримання паспорта РФ майже неможливе, адже не дозволяє отримувати послуги, допомогу чи навіть працювати. Водночас, власникам паспорта України загрожують і регулярно перевіряють", - йдеться у повідомленні.

За даними ЦНС, чоловікам призовного віку, після отримання паспорта РФ, одразу ж видають повістку.

"Вже в так званому "військкоматі" їм пропонують укласти контракт із ЗС РФ, а резервістів мобілізують одразу", - додали в ЦНС.

Нині "прихована мобілізація" найбільш поширена у селах. Але в русі опору не виключають, що вона проходитиме й у містах на окупованих територіях.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях залучають дітей до співпраці з армією країни-агресорки. Зокрема дітей змушують плести маскувальні сітки та виготовляти окопні свічки, повідомляє Центр національного спротиву.

За прогул таких занять до школи викликають батьків дітей й погрожують позбавити прав.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мобілізують чоловіків на тимчасово окупованих територіях - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі