неділя, 04 лютого 2024 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни менше використовують "Калібри", але небезпека залишається - Гуменюк

Росіяни менше використовують "Калібри", але небезпека залишається - Гуменюк
Після знищення "Івановця" росіяни сховали свої кораблі. Фото: eastnews.ua

Росіяни після знищення ракетного катера "Івановець" сховали ракетоносії з ракетами "Калібр" у пункти базування.

Але небезпека існує, бо "Калібрів" в окупантів багато і вивести їх у море не важко, сказала очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Калібри" заведені в пункти базування разом з їх носіями. Погода абсолютно несприятлива, море роздуває потужний шторм перед суттєвою зміною повітряних фронтів і це і уроки з "Іванівцем" змусили росіян завести фактично всі кораблі в пункти базування. Зараз один в Азовському морі і один - в Чорному, це фактично патрулювання вздовж пункту базування і більше нічого", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики оцінили наслідки потоплення ракетного катера РФ

Росіяни менше використовують "Калібри", бо забезпечення інфраструктури і обслуговування ракетоносіїв та ракетних установок зосереджено у Севастополі. Окупанти не можуть перетягнути всі ці засоби забезпечення у Новоросійськ.

"Вони споряджені, всі ракетоносії, які є в пунктах базування, готові до застосування - як тільки буде команда, дві три-години вони у відкритому морі, або можуть не чекати цього, а стартувати з самої бухти. Також варто не забувати, що вони можуть застосувати калібри і з акваторії Каспійського моря, така практика в них теж була. Тому ми ретельно відстежуємо обстановку та інформуємо населення", - додала Гуменюк.

На знищеному вночі 1 лютого російському ракетному катері "Івановець" могли перебувати до 40 членів екіпажу. Про штатну кількість особового складу окупантів на ворожому судні повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"Івановець" - це ракетний катер окупантів 41-ї бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни менше використовують "Калібри", але небезпека залишається - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі