понеділок, 09 листопада 2009 08:50

Росіян починають вакцинувати від "свинячого" грипу

Росіян починають вакцинувати від "свинячого" грипу

Сьогодні в Росії стартує вакцинація проти "свинячого" грипу. Почнеться вона з п"яти регіонів: Московської області, Алтайського краю, Тюменської, Брянської та Воронезької областей.

В понеділок міністр охорони здоров"я і соціального розвитку РФ Тетяна Голікова здійснить робочу поїздку в Московську область, де в районній лікарні селища Львівське Подільського району пройде перший етап вакцинації.

На першому етапі вакцинація охопить працівників служб життєзабезпечення. В кінці листопада будуть щеплені медпрацівники, вчителі, студенти старших курсів медвузів. Потім проходитиме вакцинація решти категорій населення за групами ризику по розвитку важких форм захворювання - люди, які страждають на хронічні захворювання, вагітні жінки, діти.

У Міністерство охорони здоров"я і соціального розвитку заявили, що в Росії розроблені, проведені через доклінічні, клінічні випробування і зареєстровано чотири вакцини, які показали ефективність і повну безпеку. Уряд Росії виділив 4 млрд рублів на закупівлю перших 43 млн доз вакцини.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Росіян починають вакцинувати від "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі