середа, 12 листопада 2014 04:57

Росія зупиниться тоді, коли на її території піднімуться національні рухи – історик
5

Фото: Микола Марченко

Більшовики, прийшовши до влади у 1917 році, зразу ж почали відновлювати російську імперію. І Україна дорого заплатила тоді за прагнення до незалежності. Так само як дорого платить і сьогодні, коли в Україну вторгся російський окупант.

Про це говорили на презентації у курортному Миргороді наукової розвідки "Полтавщина в огні української революції (1917– 1921 рр.)". Її автор - кандидат історичних наук Віктор Ревегук.

"Що робили більшовики у 17 –21 роках, те ж саме робить новітній російський Чінгісхан. Методи за сто з зайвим років не змінилися. Прийшло ЧК. Із репресивною системою. Це був перший в історії людства тоталітарний режим. Гітлер вже був гарним учнем, наступником цього комуністичного режиму. Політична поліція мала необмежену владу, вона арештовувала, вона судила, вона розстрілювала. У травні 1920 року у Харків прибув Фелікс Дзержинський з 1400 досвідченими у кривавих справах чекістами з Росії",– розповідає Віктор Ревегук.

Пояснює, ці чекісти на місцях зібрали люмпенів, голодранців і почали ще масовіший терор по всіх теренах України, щоб радянізувати населення. Подібні методи зараз використовує Кремль і на Донбасі, де є купка професійних військових та люмпенізоване населення. Росію зараз ніхто не зможе зупинити. Вона зупиниться сама, коли почнуться національні рухи на її території. І до цього вже йде.

Зараз ви читаєте новину «Росія зупиниться тоді, коли на її території піднімуться національні рухи – історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі