середа, 04 січня 2023 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія знайшла спосіб проривати українську ППО

Росія знайшла спосіб проривати українську ППО
Російська війська запускають іранські дрони-камікадзе групами. Фото: t.me/alarmKiyvshina

Російська війська запускають іранські дрони-камікадзе групами, щоб виснажити українську протиповітряну оборону.

Можуть змінювати тактику запуску, щоб заплутати наших захисників, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

"Масований рій дронів спрямований на те, щоб прорвати нашу систему ППО і влучити в об'єкти. А якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту. Це підтверджують наші Повітряні сили. За їхніми словами, коли були останні атаки, вперше комплекси NASAMS перезаряджалися фактично під час нальоту", – пояснив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія не запускає гіперзвукові "Кинджали" – відповідь розвідки

Окупанти всіляко намагаються заплутати ЗСУ, змінюючи напрямки запуску чи висоту. Зокрема, раніше РФ запускала дрони-камікадзе з Криму, а тепер зі східного узбережжя Азовського моря.

Росія готується до наступного масованого удару по Україні. Використають різні типі ракет та дронів.

Намагатимуться застосувати нові підходи. Якщо їм не вистачить ракет на масовий наліт, то комбінуватимуть і високоточні ракети, і Х-22, і С-300 особливо в прифронтових районах, і дрони-камікадзе. Так зможуть підтримувати темп нанесення ударів по наших цивільних інфраструктурних об'єктах

Зараз ви читаєте новину «Росія знайшла спосіб проривати українську ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі