середа, 26 липня 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія у Чорному морі готує операцію "під чужим прапором"

Росія у Чорному морі готує операцію "під чужим прапором"
У ЗСУ розповіли, який може мати вигляд операція РФ "під чужим прапором" у Чорному морі. Фото: eastnews.ua

Росія у Чорному морі готує операцію "під чужим прапором".

Це може бути атака іноземного судна, у якій Кремль звинуватить Україну або ж удар із палуби самого судна, яке нібито йтиме під іноземним прапором, заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Найімовірніше, йдеться про те, що росіяни запустять будь-яке судно під виглядом не російського. Тобто імітація іноземного судна, з якого може відбутися атака. Щоб перекласти провину на Україну – це класична практика окупантів", – зазначила вона.

Саме так російські війська роблять і на тимчасово захоплених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Одеса для Путіна – ціль номер один" – Олексій Гончаренко

"Навколо Кримського півострова навігація все ще продовжується. І там вона досить жвава. Саме там курсують судна, зокрема й іноземні. Вони завозять і вивозять вантажі в ті порти, які фактично є на тимчасово окупованій території. Ця проблема навігації дуже давня, ще з часів окупації Криму. Але факт, що там курсує багато іноземних суден, наявний", – додала Гуменюк.

Саме там Росія може вдатися до провокації під виглядом імітації будь-яких дронів: підводних чи надводних. Або навіть збройної ракетної атаки, щоб спровокувати нестандарту ситуацію з обстрілом іноземного судна і звинуватити в цьому Україну.

Збройні сили України продовжать завдавати ударів по окупованому росіянами Криму та Кримському мосту. Це потрібно, щоб зруйнувати логістику ворога, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Росія у Чорному морі готує операцію "під чужим прапором"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі