пʼятниця, 08 серпня 2008 08:55

Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН

Рада Безпеки ООН проведе в п"ятницю засідання по Південній Осетії, екстреного скликання якого вимагає Росія. Про це повідомила прес-секретар російської дипломатичної місії при ОНН Марія Захарова.

За словами Захарової, постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін надіслав голові СБ ООН лист про необхідність проведення екстреного засідання для обговорення ситуації навколо Південної Осетії.

У листі наголошується, що засідання повинне бути скликане "у зв"язку з агресивними діями Грузії відносно Південної Осетії - міжнародно визнаної сторони конфлікту".

Напередодні пізно увечері Грузія офіційно повідомила керівництво російських миротворців про початок військових дій відносно Південної Осетії. У 23:45 грузинські збройні сили почали штурм столиці республіки Цхинвалі по всіх напрямах.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Південної Осетії Михайло Міндзаєв, в ході обстрілу Цхинвалі постраждало безліч чоловік, проте назвати точне число йому важко. В той же час Держкомітет по інформації і друку відзначив, що в результаті обстрілу загинули декілька чоловік.

Повідомляється також, що в результаті обстрілу в будівлі уряду Південної Осетії почалася сильна пожежа. Крім того, в місті горять десятки будівель і будинків, зокрема будівля "Дитячого світу". Піддається артилерійському обстрілу і республіканська лікарня в Цхинвалі. Весь медичний персонал знаходиться в спеціальному підвалі. Через масований обстріл поранених, у яких, в основному, осколкові поранення, поки неможливо доставити в лікарню.

Нагадаємо, що в Цхинвалі в даний час проживають 30 тисяч жителів, 90% з них - росіяни, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Росія скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі