середа, 16 липня 2008 16:08

Росія розраховує на швидку підготовку документів для угоди з ЄС

Президент РФ Дмитро Медведєв заявив на зустрічі з італійським колегою Джорджо Наполітано, що Москва розраховує, що всі необхідні документи зі взаємодії у форматі Росія-ЄС будуть підготовлені найближчим часом. На його думку, відразу після цього необхідно приступати до роботу над новою базовою угодою про партнерство і співпрацю.

"Розраховуємо, що вже в недалекому майбутньому будуть підготовлені відповідні документи і ми приступимо до роботи на основі нової базової угоди Росія-ЄС", - сказав Медведєв журналістам в середу за підсумками зустрічі з італійським колегою Джорджо Наполітано.

Президент Італії у свою чергу зазначив, що нова угода укріпить відносини Росії та ЄС. "Ми розділяємо задоволення щодо останніх рішень за новим договором про партнерство і співпрацю з Російською Федерацією. Ми маємо скористатися цією можливістю для того, щоб укріплювати ці відносини, що мають стародавнє коріння", - сказав Джорджо Наполітано.

Президент РФ також повідомив, що під час зустрічі обговорювалася взаємодія Росії та Італії у "великій вісімці", з урахуванням головування Італії в клубі наступного року.

Між Росією та ЄС відносини регулюються базовою угодою про партнерство і співпрацю. Термін його придатності закінчився в грудні минулого року, і він був автоматично продовжений. Через позиції Литви та Польщі, до переговорів за базовим документом сторони приступили тільки четвертого липня цього року з розрахунком його підписання до кінця 2009 року, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Росія розраховує на швидку підготовку документів для угоди з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі