четвер, 02 жовтня 2008 13:06

Росія проведе найбільші навчання дальньої авіації з часів СРСР

Літаки дальньої авіації Військово-повітряних сил (ВПС) Росії вперше після тривалої перерви виконають польоти з повним бойовим навантаженням і пуском крилатих ракет, повідомив в четвер помічник головкому ВПС по інформаційному забезпеченню підполковник Володимир Дрік.

Підрозділи дальньої авіації з 6 по 12 жовтня під керівництвом головкому ВПС генерал-полковника Олександра Зеліна візьмуть участь в стратегічному командно-штабному ученні "Стабільність - 2008", уточнив помічник головкому.

"На цих ученнях, вперше за довгий період часу, екіпажі виконають польоти з повним бойовим навантаженням і пуску крилатих ракет, з витратою всього боєкомплекту Ту-160 і Ту-95МС", - сказав Дрік.

За його словами, в навчання візьмуть участь літаки Ту-160, Ту-95МС, Ту-22М3. Під час польотів їх супроводжуватимуть літаки винищувальної авіації, а дозаправку в повітрі забезпечать літаки-заправники Мул-78, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія проведе найбільші навчання дальньої авіації з часів СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі