середа, 14 квітня 2010 15:00

Росія подарує Киргизії нафту і $20 мільйонів

Росія подарує Киргизії нафту і $20 мільйонів

Росія надасть Киргизії пільговий кредит у розмірі 30 мільйонів доларів, а ще 20 мільйонів доларів видасть безоплатно. Про це заявив міністр фінансів Росії Олексій Кудрін. За словами прем"єр-міністра Володимира Путіна, при необхідності обсяг допомоги Киргизії може бути збільшений.

Повідомляється, що гроші підуть на пряму соціальну підтримку населення.

Крім грошових кредитів, Москва надасть Бішкеку і іншу допомогу. Зокрема, російські нафтові компанії можуть направити до Киргизії до 25 тисяч тонн нафтопродуктів в якості гуманітарної допомоги. Паливо необхідно для проведення весняної сівби.

Крім того, Киргизія, за словами міністра сільського господарства Росії Олени Скринник, може отримати півтори тисячі тонн насіння.

На минулому тижні в результаті масових народних хвилювань був повалений президент Киргизії Курманбек Бакієв, який втік зі столиці в Джалал-Абадську область. До влади прийшов "уряд народної довіри". Жертвами безладів стали більше 80 осіб. Порядок у Киргизії досі не відновлений, так як триває мародерство і самозахоплення земель.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Росія подарує Киргизії нафту і $20 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі