четвер, 11 вересня 2008 08:43

Росія не розміщуватиме військові бази у Венесуелі

Розміщення військових баз на території Венесуели не входить в плани Росії, повідомило FrancePress з посиланням на заяву посла Росії в Каракасі Михайла Орловця, зроблену в ефірі венесуельської радіостанції YVKEMundial.

Орловець заявив, що зближення Росії і Венесуели не направлене проти третіх країн.

"Президент (Венесуели) Уго Чавес дуже чітко заявив про те, що питання про розміщення військових баз не стоїть", - заявив Орловець, додавши, що на порядку денному стоїть тема спільних російсько-венесуельських військових навчань.

Російський посол назвав "нормальною практикою" спільні вчення, в яких візьмуть участь флоти двох країн, і які пройдуть в листопаді в територіальних водах Венесуели.

"Це (учення) не напрямлені проти третіх країн. Це спільні військові навчання, про які Росія і Венесуела домовилися заздалегідь, і які не мають нічого спільного з відповіддю на розміщення протиракетного щита, який Білий дім намагається встановити в Польщі і Чеській республіці", - заявив Орловцев.

В середу Москва і Каракас заявили також про те, що два стратегічні бомбардувальники ВВС Росії Ту-160 прибули до Венесуели для проведення тренувальних польотів, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія не розміщуватиме військові бази у Венесуелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі