вівторок, 09 вересня 2008 15:18

Росія і Південна Осетія офіційно встановили дипвідносини

Росія і Південна Осетія обмінялися нотами про встановлення дипломатичних відносин на рівні посольств, заявив кореспондентові РІА Новости повпред Південної Осетії в РФ Дмитро Медоєв.

"У ноті осетинської сторони мовиться: "Південноосетинська сторона пропонує російській стороні встановити дипвідносини на рівні посольств. У ноті МЗС РФ мовиться, що МЗС РФ має честь повідомити про згоду РФ встановити дипвідносини на рівні посольств", - сказав Медоєв.

За його словами, на зустрічі в МЗС від осетинської сторони присутній голова МЗС Південної Осетії Мурат Джіоєв, радник президента Південної Осетії Костянтин Кочієв і сам Медоєв.

Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії 26 серпня.

Жителі цих республік звернулися з проханням про визнання незалежності після подій 8-12 серпня, коли Грузія провела військову операцію в Південній Осетії. Тоді грузинські війська практично повністю зруйнували столицю республіки місто Цхинвалі і багато населених пунктів, убивши, за даними осетинських властей, більше півтори тисячі мирних жителів. У Тбілісі також планували масовану агресію відносно Абхазії.

Росія ввела війська до Південної Осетії для захисту російських громадян, що проживають там, а до берегів Абхазії підійшли кораблі Чорноморського флоту РФ для запобігання агресії і загибелі мирного населення, зокрема росіян, що відпочивали в республіці.

Дванадцятого серпня Росія заявила про завершення операції з примусу Грузії до миру, а через десять днів оголосила, що повністю закінчила виведення військ.

В даний час в буферній зоні в Південній Осетії і Абхазії знаходяться російські миротворці, розміщення яких передбачалося поміщеними раніше домовленостями по врегулюванню грузино-осетинского і грузино-абхазського конфліктів і не суперечить підписаному Росією "плану Медведєва - Саркозі".

Зараз ви читаєте новину «Росія і Південна Осетія офіційно встановили дипвідносини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі