вівторок, 30 березня 2010 13:01

Російськомовну школу у Львові облили синьо-жовтою фарбою (ФОТО)

Сьогодні, 30 березня, о 5 годині ранку невідомі облили синьо-жовтою фарбою фасад та розбили вікно львівської середньої школи N6 з російською мовою навчання.

Як повідомив кореспондент "Gazeta.ua" з місця події, у школі міліціонери саме проводять слідчі заходи. Правоохоронці допитують очевидців та переписують відео з камери нагляду.

Директор школи Ганна Жуковська, 53 роки, про інцидент розповідає неохоче.

"В нас є відеонагляд. На ньому зафіксовані лише рухи. Людей не видно. Кидали банки з фарбою десь з 25 метрів. Що тут ще говорити. Це вандалізм. Такі випадки вже були в попередні роки. Вночі тут чергувала жінка-сторож, але вона здається нічого не бачила", розповіла Жуковська.

Приміщення школи - пам"ятка архітектури XIX століття. Тут була створена перша в Галичині приватна жіноча гімназія. Фарба залила польський герб на фасаді.

За двісті метрів від школи знаходиться Личаківський райвідділ міліції. У правоохоронців поки немає припущень, хто міг здійснити акт вандалізму.

Фото: Мирослав Новосад/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Російськомовну школу у Львові облили синьо-жовтою фарбою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі