пʼятниця, 11 квітня 2008 09:39

Російського "торговця зброєю" намагалися вивезти у США

Представники американської сторони намагалися вивезти з Таїланду до США російського підприємця Віктора Бута, якого підозрюють у незаконній торгівлі зброєю. Про це в четвер в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив його брат Сергій.

"Вчора представники американської сторони намагалися вивезти Віктора Бута", - повідомив Сергій Бут. Він зазначив, що спроба вивозу заарештованого в Таїланді росіянина робилася без рішення суду, а представники Бута не були повідомлені.

Як заявив у четвер представник МЗС РФ Михайло Каминін, Росія вживатиме всіх необхідних заходів, аби не допустити порушення прав російського громадянина Бута. За його словами, за даними російських компетентних відомств, "на даний момент у Російській Федерації кримінальної справи, порушеної проти Бута, немає, звинувачення на його адресу з нашого боку не висувалися".

Як зазначив Каминін, з урахуванням цього "у нас відсутні підстави для звернення до таїлндської сторони із запитом про екстрадицію Бута до Росії".

Тим часом, Бут, якого раніше було заарештовано в Таїланді за підозрою в незаконній торгівлі зброєю, попросив підтримки в уряду Росії. Це звернення було записане 9 квітня, у в"язниці Бангкоку Клонгпрем, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російського "торговця зброєю" намагалися вивезти у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі