середа, 01 жовтня 2008 16:08

Родичі загиблих під час катастрофи в Пермі подали перший позов

У Савелівський суд Москви надійшов позов від матері загиблої пасажирки "Боїнгу", що розбився в ніч на 14 вересня 2008 року на підльоті до Пермі. Сума позову складає 7,7 мільйона рублів, повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на адвоката позивальниці Ігоря Трунова.

За словами захисника, відповідачами за позовом є авіакомпанії "Аерофлот-Норд", яка експлуатувала літак, що розбився, "Аерофлот", якій належить 51 відсоток акцій "Аерофлот-Норд", і страхова компанія "Москва". Трунов стверджує, що "Боїнг", що зазнав катастрофи, знаходився в лізингу у компанії, зареєстрованої в Ірландії, а, отже, не міг бути застрахований в Росії.

У формі компенсації родичам загиблих пасажирів було запропоновано по два мільйони рублів, але, на думку адвоката, "суми страховки повинні відповідати міжнародним нормам і виплачуватися виходячи з договору страхування іноземної компанії".

В результаті катастрофи "Боїнгу" в Пермі загинули всі пасажири і члени екіпажа, всього 88 осіб. За попередніми даними, за основну версію катастрофи розглядається помилка пілотування.

Тим часом Трунов заявив, що Федеральна антимонопольна служба проінформувала його адвокатську контору про початок діловодства у зв"язку з наданням безкоштовної юридичної допомоги. На думку адвоката, це є спробою чинити тиск у зв"язку з останніми справами про авіакатастрофи, постраждалим в яких він надавав допомогу безкоштовно.

Центральна колегія адвокатів, яку очолює Трунов, представляє також інтереси потерпілих в авіакатастрофах під Донецьком і в Іркутську. Серед інших клієнтів адвокатської контори Трунова, потерпілі під час захоплення Театрального центру на Дубровці та під час обвалення аквапарку в московському районі Ясенєво.

Зараз ви читаєте новину «Родичі загиблих під час катастрофи в Пермі подали перший позов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі