пʼятниця, 02 квітня 2010 12:40

Рідкісний екземпляр роману Джейн Остін продали за півмільйона доларів (ФОТО)

Тритомне подарункове видання роману Джейн Остін "Ема" з автографом письменниці було продано за 325 тисяч фунтів стерлінгів (майже $500 тисяч).

Тритомник був куплений британським колекціонером, ім"я якого не називається. Продавцем виступав магазин Jonkers Rare Books в англійському графстві Оксфордшир. Представники магазину придбали книгу на аукціоні в 2008 році за 180 тисяч фунтів стерлінгів.

Така висока ціна за книгу обумовлена тим, що видання було спеціально віддруковане як подарунок і належало одній з найближчих подруг письменниці.

Проданий екземпляр роману Джейн Остін подарувала своїй подрузі Енн Шарп, яка стала прототипом однієї з героїнь "Еми". Книга була видана в 1816 році, при тому, що вперше роман був опублікований в грудні 1815 року. Тритомник вважається одним з 12 екземплярів, дарованих письменницею друзям і родичам.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Рідкісний екземпляр роману Джейн Остін продали за півмільйона доларів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі