понеділок, 28 липня 2008 11:54

РФ запропонує НАТО проект нового договору про безпеку

Росія в понеділок представить в штаб-квартиру НАТО в Брюсселі проект нового європейського договору про безпеку, який буде документом, що юридично зобов"язує, заснованим на Статуті ООН. Про це в понеділок повідомляє The New York Times з посиланням на постійного представника РФ при НАТО Дмитра Рогозіна.

Подробиці російського проекту не наводяться. Разом з тим, за відомостями видання, Москва в ньому намагається понизити роль в міжнародній політиці таких організацій як НАТО і ОБСЄ. Угода, як стало відомо газеті, буде відкрита для приєднання до неї і неєвропейських країн, зокрема, Китаю та Індії. У матеріалі видання підкреслюється, що цей план, вочевидь, не буде прийнятий Сполученими Штатами та їх союзниками в Європі.

Прес-секретар НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що коментарі з боку альянсу надійдуть після того, як будуть вивчені деталі російської пропозиції. На думку експертів, РФ прагне змінити архітектуру європейської безпеки, оскільки існування блоку НАТО ставить Європу в залежність від США в сфері оборони, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «РФ запропонує НАТО проект нового договору про безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі