субота, 14 січня 2023 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ поспіхом розосереджує Чорноморський флот: британська розвідка назвала причину

Російська Федерація розосереджує Чорноморський флот і виводить частину кораблів із баз дислокацій.

Імовірною причиною цього стала загроза ударів з боку Збройних сил України, повідомили 14 січня в Міністерстві оборони Великої Британії.

"11 січня з порту в Новоросійську вийшла група з більш як 10 кораблів. Імовірно, РФ таким чином намагається розосередити флот. Враховуючи тип і кількість суден, які одночасно вийшли у море, ці дії, ймовірно, є розосередженням флоту у відповідь на конкретну загрозу Новоросійську, яку, на думку Росії, вона виявила", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує Росію до довготривалої війни ‒ ГУР

Британська розвідка зазначає, що виведення цих кораблів у море не є підготовкою до обстрілів України крилатими ракетами "Калібр". Також малоймовірною є версія щодо підготовки до десантних операцій.

"Чорноморський флот здебільшого залишається фіксованим через передбачувані загрози з боку України та продовжує надавати пріоритет захисту сил над наступальними або патрульними операціями", ‒ додали у відомстві.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Росія розосереджує Чорноморський флот
Росія розосереджує Чорноморський флот

Росія готується до чергового масованого обстрілу по Україні. Удари можуть бути змішаного типу, з використанням одночасно ракет повітряного, морського базування та дронів-камікадзе, повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що періодичність масових атак окупантів становить приблизно 10–14 днів. Оскільки "їм ця тактика подобається", ймовірно вони готуються повторити атаку.

Зараз ви читаєте новину «РФ поспіхом розосереджує Чорноморський флот: британська розвідка назвала причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі